English   


Актуално
Начало > Актуално


Шесто международно биенале за графика в ГУАНЛАН, КИТАЙ

                                                

 

ШЕСТО МЕЖДУНАРОДНО БИЕНАЛЕ ЗА ГРАФИКА

В ГУАНЛАН, КИТАЙ

 

От 10 до 12 май 2017 г. в Гуанлан, Шънджън, Китай се проведе Графичният фестивал Гуанлан, в рамките на който се откри Шестото международно биенале за графика. Графичната база Гуанлан е творчески комплекс, който включва работни ателиета, графични работилници и Китайски музей на графиката.
Националната галерия бе сред официалните гости на събитието. Боряна Вълчанова - yредник в Националната галерия, участва във Втората конференция на международния графичен алианс в Китайския музей на графиката, по време на която бяха установени контакти с културни институции от цял свят. Обсъдени бяха и детайли, свързани с предстоящата у нас изложба „Един пояс, един път“, която ще бъде открита на 1 септември т.г. в Двореца със 100 произведения от фонда на биеналето - 50 от китайски автори и 50 от автори от цял свят. 

“Един пояс, един път“ е инициатива на президента на  КНР  Си Дзинпин, свързана с историческия древен „Път на коприната“ и идеята за изграждане на икономически пояс покрай него, както и за сътрудничество в областта на културата, спорта и здравеопазването.

 

 

 

 

 

                  

                  

 

национална галерия

06.6.2017 03:52 

Покажи новини.  Сортирай по  Ред